کابینت وکیوم را میتوان از لحاظ مواد متریال، نسل سوم کاینت آشپزخانه در نظر گرفت. نسل اول کابینتها را کابینت های چوبی تشکیل میدادند، کابینتهای چوبی به دلیل داشتن طرحهای شلوغ و دست ساز مطابق با سلیقه افراد مدرن نبود و ترجیح میدادند که از کابینتهای منظم و با ریتم یکسان استفاده کنند.
به همین دلیل این کابینت های چوبی جای خود را به کابینت های فلزی داد که هم طول عمر بالایی داشت و هم هزینه چندانی نیز نداشت. اما کابینت های فلزی نیز ایرادات و معایب خاص خود را داشتند. اولین و بزرگترین ایرادی که بر کابینت های فلزی وارد بود. سادگی در طراحی آنهاست. به گونه ای که در هنگام طراحی آشپزخانه با کابینت های فلزی واقعا دست طراح بسته است.
با عبور از دوره کابینتهای فلزی نوبت به استفاده از MDF در طراحی کابینت آشپزخانه رسید. کابینت MDF خام به دلیل قیمت پایین هنوز هم در بین عده زیادی از مردم رواج دارد اما با وجود محاسن بسیار به دلیل ضعف آن در برابر رطوبت، سازندگان به فکر بر تن لباس و روکش PVC بر قامت آن و از سوی دیگر به دنبال راهی برای اجرای طرح های کنده کاری بر روی آن افتادند. و اینجا بود که کابینت های وکیوم به میدان آمدند.
کابینت آشپزخانه وکیوم با پیدایش تکنولوژِی وکیوم و همچنین دستگاه تراش CNC، رونق بسیاری پیدا کرده و موفق شد به محبوبیت بسیار زیادی بین کابینت های آشپزخانه نایل آید. این امکانات موجب شد تا علاوه بر افزایش مقاومت در برابر رطوبت، طراحی روی کابینت با تکرارپذیری بالایی اجرا شده و هر طرح دلخواهی امکان پیاده سازی در این کابینت ها را داشته باشد.
به آن دسته از کابینت های آشپزخانه که دارای روکش وکیوم باشد کابینت آشپزخانه وکیوم می گویند. روکش وکیوم نام یک محصول یا یک شی خاص نیست، بلکه نام یک تکنولوژی است که از آن برای فشرده کردن ذرات و ایجاد خلا استفاده میشود.
این تکنولوژی کمک میکند تا هوای موجود بین سطح و روکش کاملا تخلیه شده و خلائی بین آنها ایجاد شود و روکش کاملا به سطح مورد نظر بچسبد. با توجه به فشردگی ذرات و خلا ایجاد شده، تکنولوژی وکیوم به ما کمک میکند تا مقاومترین و محکمترین روکشها را با حداقل ضخامت ممکن بر روی سطوح ایجاد کنیم.
از روکش وکیوم علاوه بر روکش کردن سطح کابینت آشپزخانه که به آن اشاره کردیم، استفادههای زیاد دیگری نیز در درکوراسیون داخلی دارد که از آن جمله می توان به روکش کردن لوازم چوبی، دربهای حمام و دستشویی، در اتاقها اشاره کرد و رواج عباراتی مانند “تخت خواب وکیوم” یا “سرویس خواب وکیوم” و “مبلمان وکیوم” مؤید این مدعاست.
از مزایای روکش وکیوم نیز میتوان به زیبایی، مقاومت در برابر آسیب و یکدست بودن اشاره کرد. کابینت آشپزخانه وکیوم از ورق MDF ساخته می شود و یک لایه PVC به وسیله حرارت، چسب و فشار ناشی از خلاء (وکیوم) بر روی سطح این کابینت پوشانده می شود.